Tietoa Vaasan satamasta

Vaasan satamassa on vuosittain noin 650 aluskäyntiä ja satamasta on säännöllinen päivittäinen yhteys Uumajaan sekä viikoittainen yhteys Lübeckiin, Antwerpeniin, Zeebruggeen ja Tilburyyn.

Map over the Port of Vasa

Vaasan sataman strateginen sijainti lähellä kansainvälistä lentokenttää hyvien maantie- ja rautatieyhteyksien ulottuvilla antavat hyvät edellytykset polttoaineiden, maataloustuotteiden sekä projektilastien käsittelyyn. Satamassa on osaamista ja resursseja käsitellä vaativia projektilasteja sekä seudun energia-, konepaja- ja metalliteollisuuden kuljetuksia. Vaasan satama tarjoaa pohjoisimman ympärivuotisen kahden maan välisen vesiväylän meriteitse Uumajaan ja yhdistää E12 väylän aina Venäjältä Norjaan Atlantin rannikolle.

Monipuolisten liikenneyhteyksien ansiosta Vaasan satamaan on helppo tuoda ja viedä lastia myös maanteitse sekä rautatiekuljetuksina. Alueen energiateollisuuden teollinen keskittymä on ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa ja Vaasan satama tarjoaa ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan reitin teollisuuden tuonti- ja vientikuljetuksille. Alusliikenteen palveluja täydentävät satama-alueen tehokkaat lastinkäsittely- ja varastointipalvelut.

Säännöllinen liikenne: Uumaja, Lübeck, Antwerp, Zeebrugge, Tilbury

Port and terminal information book 2022

Vasan satama

Laiturisyvyys:

6,8 - 9 m

Väyläsyvyys:

9 m

Vuorovesi:

Ei

Satamapalvelut:

24 h

Hinaajapalvelut:

24 h

Luotsi:

Kyllä

Ro-Ro paikat:

3 kpl

Rautatie:

Kyllä

Nostokapasiteetti:

200 t

Varastotilaa:

50 000 m²

Kenttäpinta-ala:

8 ha

Rahtia laiturin kautta:

1,1 - 1,6 miljoonaa tonnia / vuosi

Laivakäyntejä:

650 / vuosi