Kehitämme huomisen logistiikkaratkaisuja

Uumajan ja Vaasan satamat ovat pohjoisen Skandinavian tärkeitä logistiikkakeskuksia, koska ne sijaitsevat strategisesti kahden Eurooppa-tien risteyksessä yhdistäen Ruotsin ja Suomen (laivamatka Merenkurkun yli kestää vain 3,5 tuntia) lännessä Norjaan ja idässä Itä-Eurooppaan, Venäjään ja Aasiaan.

Parhaillaan Uumajassa ja Vaasassa on käynnissä useita jännittäviä kehityshankkeita, joiden tarkoituksena on kehittää satamia ja turvata niiden tulevaisuus. Tämä on erityisen tärkeää molempien satamien saapuvan ja lähtevän tavaramäärän jatkuvan kasvun vuoksi.

Satamien rakennushankkeet

Uumajassa investoidaan 1,4 miljardia kruunua rakennushankkeisiin, joiden arvioidaan jatkuvan vuoteen 2027, ja Vaasassa suunnitellaan investointeja 33 miljoonan euron edestä vuosina 2021–2030.

Lue lisää eri rakennushankkeista ja seuraa rakentamista hankkeiden rakentamispäiväkirjoista: Linkki sivulle ”Byggprojekt” (Rakennushanke) Vaasassa ja Uumajassa.

Uumajan sataman Masterplan

Uumajan satamalle on kehitteillä ”Masterplan” – kokonaisvaltainen visio Uumajan satamasta vuoteen 2050. Saatavilla on jo ensimmäinen versio, joka käsittää sataman maankäyttösuunnitelman. Samanaikaisesti työstetään energiakysymyksiä, digitalisointia ja horisontaalisia periaatteita kuten kestävyys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Tarkoituksena on esittää täydellinen Masterplan vuoden 2022 alussa.

Kvarken Portsin muita hankkeita

Rakennushankkeiden ohella Kvarken Ports on mukana muun muassa digitalisointi- ja palvelun kehittämishankkeissa.

Lue lisää eri hankkeista Hankkeet-sivulla

Maailman ympäristöystävällisin matkustalaiva liikennöi Vaasan ja Uumajan välillä

Wasalinen uusi RO-PAX alus Aurora Botnia liikennöi Vaasa-Uumaja reitillä. Uusi alus on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta ja se on varustettu modernilla ympäristöystävällisellä tekniikalla joka yhdistää maasähkön, akkukäytön, nesteytetyn maakaasun eli LNG:n ja biokaasun käytön aluksessa. Aluksessa on 60% enemmän rahtikapasiteettia ja se liikennöi kahden lähdön sijasta neljä kertaa päivässä joka kasvattaa huomattavasti rahtikapasiteettia Vaasan ja Uumaja välisessä tavaraliikenteessä. Aurora Botnia on liikennöinyt Vaasan ja Uumajan välillä elokuusta 2021 lähtien.

Lue lisää uudesta laivasta Wasaline kotisivu

European Regional Development Fund